EI toriparkille. Matkakeskus rautatieasemalle, kuten arkkitehti Kimmo Ruotsalainen ehdotti (Kaupunkiuutiset 6.10.2012) ja nykyisen linja-autoaseman tilat parkkipaikoiksi, jos todellista tarvetta lisäparkkitilalle on keskustassa.

Matkakeskus on liikenteen palvelupaikka, joka toimii osana sujuvaa ja turvallista matkaketjua. Matkakeskuksessa kohtaavat valtakunnallinen ja paikallinen bussi- ja junaliikenne.

Joukkoliikenne toimii Vihreässä kunnassa myös yli kuntarajojen nopeasti, edullisesti ja kattavasti. Haluamme, että autoton elämä on mahdollista myös kaupunkien ulkopuolella. Tarvitsemme lisää raiteita ja bussivuoroja. Kehitämme uudenlaisia joustavia kimppakyyti-, palvelu- ja kutsuliikennemuotoja harvaan asutuille alueille.

Haluamme vähentää autoilun pakkoa ja päästöjä sekä porrastaa autoilun verotusta nykyistä reilummin. Maksujen tulee olla korkeampia siellä, missä autoilun haitat ovat suurimpia ja missä todellisia vaihtoehtoja oman auton käytölle on tarjolla. Vastaavasti autoilun tulee maksaa vähemmän siellä, missä oman auton käyttö arjessa on usein välttämätöntä ja ruuhkia ei esiinny.”