Toukokuun alussa pidetyn kaupungin tiedotustilaisuuden jälkeen alkoi lautakunnan jäsenten ja valtuutettujen sähköpostilaatikoissa pöhistä; palautetta tuli ovista ja ikkunoista. Ja hyvä niin! Hämeenlinnan kouluverkkoon iso myllerrys (HäSa 5.5.2014)

 

Torilla

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot ja palaute on arvokasta evästystä tuleviin keskusteluihin ja päätösten tekoon. Lautakunnassa olemme vaatineet kuluvan kauden alusta saakka kokonaisuuksien hahmottamista mm. kaavoitus, väestöennusteet, lainsäädäntö ja muiden kuntien ratkaisumallit vastaavissa tilanteissa huomioiden. Viime kesänä lautakunta toivoi virkamiehistöltä esitystä peruskorjausten strategiasta, jotta päästäisiin suunnitelmallisiin projekteihin nopealla aikataululla tehtyjen pikaratkaisujen sijaan. Tarkastuslautakunta esitti jo 2012 arviointikertomuksessa, että peruskorjausten rahoituksen periaatteet ja aikataulu määritetään ja asia ratkaistaan kestävällä tavalla.

Lasten ja henkilökunnan oikeus terveisiin tiloihin ja hyvään sisäilmaan on tärkeintä. Toimet on suunnattava niin että kaikki pääsevät terveisiin tiloihin ja vasta sen jälkeen panostetaan hienouksiin (jos/kun on varaa). Tasa-arvoisilla kuntapalveluilla ehkäistään eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Toki oppimisympäristöt pitää päivittää nykyvaatimusten tasolle, jotta turvataan hämeenlinnalaisten lasten kilpailukyky tulevaisuuden opiskelu- ja työmarkkinoilla. Myös ns. koulupolku päiväkodista kouluun pitää huomioida tulevaisuuden palveluverkkoratkaisussa ja varhaiskasvatuksen tilaratkaisut olisi kytkettävä kokonaisuuteen.

Nyt saatu esitys on ensimmäinen esitys virkamiehistöltä, seuraavaksi keskustellaan mahdollisimman laajalla areenalla ja sitten on vuorossa päätösten teko. Mitään ei ole lyöty lukkoon tässä vaiheessa.

Tänään on kaupunginvaltuuston iltakoulu aiheesta ja huomenna lanulan kokous, jossa tilaajajohtajan päätösehdotus on ”Lasten ja nuorten lautakunta päättää velvoittaa tilaajan laatimaan täsmennetyn palveluverkkosuunnitelman kesäkuun 2014 kokoukseen mennessä.”

Kuntalaisille suunnattuja kuulemistilaisuuksia on ke 21.5. klo 18.30 Jukolan koululla (läntinen alue) ja ti 3.6. klo 18 Ruununmyllyn koululla (itäinen alue).

Vihreä valtuustoryhmä ja luottamushenkilöt kutsuvat asiasta kiinnostuneet kaikille avoimeen kokoukseen ma 2.6.2014 klo 18:00. Aiheesta alustaa tilaajapäällikkö Antti Karrimaa. Paikkana torin laidalla Raatihuoneen Pormestari-huone, heti portaiden jälkeen vasemmalle, naulakoita vastapäätä. Hämeenlinnan lasten ja nuorten lautakunta päättää 10.6.2014 palveluverkko- eli kouluverkkoehdotuksesta.

Tervetuloa kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan!

 

Lisäys: Kouluverkosta tutkitaan vielä kompromissi (HäSa 20.5.2014) ”Myöhäiseen iltaan pohti lasten ja nuorten lautakunta tiistaina kantakaupungin tulevaa kouluverkkoa.Yli nelituntisen kokouksen päätteeksi lautakunta lisäsi kouluverkkovaihtoehtoja vielä yhdellä.”

Päivitys 29.5.2014: HäSan linkit ovat valitettavasti maksullisen etu24-palvelun takana. Kaupunkiuutisia pääsee lukemaan ilmaiseksi Kouluverkko uusiksi nopealla aikataululla (KU 7.5.2014)