Lähdin mukaan politiikkaan keväällä 2012 koko Suomea järkyttäneen 8-vuotiaan Vilja Eerikan murhan jälkeen – kuppini meni nurin lastensuojelun järkyttävän tilanteen takia. Lupauduin kuntavaaliehdokkaaksi ja minut äänestettiin suoraan Vihreiden 1.varavaltuutetuksi Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon. Se on ollut oiva paikka perehtyä kuntapolitiikkaan ja paikalliseen päätöstentekoon.

Luottamuspaikkaneuvottelut alkuvuodesta 2013 olivat haastavat uuden ProHämeenlinna- vaaliliiton takia ja se oli vasta alkusoittoa poliittiselle parodialle tässä kaupungissa: Hämeenlinnan kaupunki teki tietovuodosta tutkintapyynnön poliisille

Alkuun kirjoittelin blogiin lasten ja nuorten lautakunnan asioista, mutta kun poliittinen ilmapiiri ja syytökset jatkoivat kiristymistään, katsoin parhaaksi siirtyä jakamaan vain kaupungin virallisia pöytäkirjalinkkejä sosiaalisessa mediassa. Valtuuston kokoukset ovat avoimia ja niitä voi seurata netissä, kun taas lautakunnan kokoukset ovat suljettuja ja luottamuksellisia.

Kuluneen neljän vuoden aikana olen oppinut paljon erilaisista vaikuttamiskanavista, hallintohimmeleistä ja yhdessä tekemisestä. Kun aloitin vihreässä valtuustoryhmässä, monelta taholta varoiteltiin että älä ota itseesi, maakuntalehti on tunnetusti sekä lääkäri- että vihreävastainen. Ilokseni olen kuitenkin saanut huomata asioiden muuttuneen ihan parin viime vuoden aikana! Keskussairaalasta ja vihreistä kirjoitetaan Hämeen Sanomissa nyt ihan eri sävyyn kuin kuluvan valtuustokauden alussa.

Sote-uudistus on käynnissä ja lastensuojelua kehitetään valtakunnallisesti. Yhdessä rohkeammin -kansanliike tekee juuri niitä asioita, miksi alunperin päätin lähteä mukaan politiikkaan. Aivan kuten ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja sen sanoi: ”Hyväkään laki ei riitä, jos teoriat eivät siirry käytäntöön.” Työtä riittää monella areenalla!

Vihreät on vakiinnuttanut asemansa neljän suuren puolueen joukossa ja nyt on aika saada kannatusluvut valtakunnalliselle tasolle myös Hämeenlinnassa. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, joten otetaan politiikka takaisin sinne mihin se kuuluu: meille kaikille.

Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan <3

Vaikuta ja käytä ääntäsi 9.4.2017!

 

PS. mikäli olet itse kiinnostunut lähtemään mukaan vihreälle ehdokaslistalle, niin ota rohkeasti yhteyttä! Vielä ehdit mukaan, aikaa on helmikuun loppuun asti.