Päätöksiä ei tehdä päätöksenteon eikä varsinkaan kuntavaalien takia. Sairastuneelle kuntalaiselle on aivan sama, missä kunnanraja kulkee kunhan avun saa läheltä. Jospa ensin lähdettäisiin korjaamaan perusterveydenhuollon tilaa ja katsotaan mitä uusia innovaatioita sieltä löytyy.

YLE: Sote-uudistus jumittaa: sekoilua ja huonoa johtamista.

Vihreät haluaa tuoda kunnalliset palvelut tasavertaisesti kaikkien kuntalaisten ulottuville. Monen arkikokemus on, että esimerkiksi lääkäriin voi olla vaikea saada aikaa tai että palvelut sijaitsevat liian kaukana. Vihreät haluaa, että avun saa aina.

Tämä on mahdollista, jos viemme palvelut ihmisten luo. Esimerkiksi terveydenhoitajan tai mielenterveyshoitajan vastaanotto voi olla terveyskioskissa, ostoskeskuksessa tai työvoimatoimistossa. Harvaan asutuilla alueilla kioskin vastine on terveysbussi.

Kioskeja on kokeiltu muun muassa Lahdessa ja Ylöjärvellä, ja tulokset ovat olleet erittäin hyviä: kävijöitä on ollut ennakoitua enemmän. Kioskit ovat myös tavoittaneet kävijöitä, jotka eivät olisi muuten hakeutuneet hoidettaviksi.

Jos onnistumme kehittämään ja laajentamaan matalan kynnyksen palveluverkostoa, säästämme ihmisiä inhimilliseltä kärsimykseltä. Aikainen apu on viisasta myös kunnan talouden kannalta.”