Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Visio järjesti Vihreille valtuutetuille koulutuspäivät Heurekassa Vantaalla. Sieltä sai mukaansa hyviä toimintatapoja, kunta- ja hallintolakien koottuja kiemuroita, uusia tuttavuuksia ja valtavasti intoa tulevaan kauteen.

Kaksi konkaria ylitse muiden tällä kertaa olivat THL:n perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri Minerva Krohn ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Jos joku vielä ihmettelee, miksei terveyskeskuslääkärille pääse tai miksei (nuoret) lääkärit halua töihin terveyskeskukseen -> Minervalla on erinomaisen selkeä käsitys asiasta. Kaikille piirtyi selkeä mielikuva terveyskeskustyön ja perusterveydenhuollon potilaan arjesta. Liian vähän resursseja ja olemassa olevat resurssit käytetään vääriin asioihin (kuulostaako tutulta?). Minerva näytti mainion kuvan ”Toimivan terveyskeskuksen huoneentaulu”, jonka yhdeksi kohdaksi lisäisin: Kuntalainen tietää vastuunsa oman terveytensä ja todetun sairautensa hoidosta.

Minerva muistutti myös siitä, että ensin pitää miettiä tavoite ja vasta sen jälkeen etsitään keinot. Muuten mennään perä edellä puuhun.

Pekka Sauri luennoi politiikan psykologiasta ja sai sen kuulostamaan ah, niin yksinkertaiselta: Paras argumentti voittaa. Hyvällä esityksellä on hyvät perustelut ja jos päätetään jotain muuta, kyse on perustelemattomasta vallankäytöstä.

Viikonlopun parasta antia olivat heitot matkan varrelta, ympäri Suomea. Valtuustoarki on todella erilaista esimerkiksi 1 valtuutetun Vihreällä ryhmällä, huh! Pekka Sauri veti pisimmän korren tässäkin sarjassa: ”Hyvähän se on puhua joukkoliikenteestä, kun asuu ratikkapysäkin ja sushibaarin vieressä.”

Ja vielä parempi puhua, kun ei asu sushilan vieressä ;)

PS. jos satut liikkumaan Heurekan tienoilla, käy testaamassa kasvisruokabuffet. Porkkanapestolasagne oli todella herkullista!